• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 10 February 2015

    Čudna priroda: Foke uhvaćene u seksu sa pingvinima (VIDEO)


    Čini se da je Antarktik epicentar uznemirujućih seksualnih sklonosti među životinjama.
    Pre nekoliko godina, britanski istraživač Džordž Marej Levik uhvatio je adelijske pingvine kako se upuštaju u svakakve vrste razvrata, poput nekrofilije, seksualne prinude i seksualnog zlostavljanja mladunaca. Ovih dana su naučnici posmatrali krznate foke kako pokušavaju da imaju seks sa pingvinima. Iako takvi prizori možda nisu šokantni kao ona koja je Levik zabeležio, oni su ipak neobični.

    Prvo ovakvo bizarno seksualno ponašanje je zabeleženo 2006. godine kada su naučnici uočili krznatu foku koja pokušava da napastvuju kraljevskog pingvina na ostrvu Princa Edvarda, udaljenom i uglavnom pustom ostrvu nedaleko od Antarktika. U to vreme, naučnici su verovali da se incident dogodio usled fokine frustracije ili seksualnog neiskustva. Kasnije je razmotrena mogućnost da je u pitanju bio čin agresije u kojem je foka pokušala da zaštiti svoju teritoriju, kao i ona da je možda bila u pitanju igra koja se pretvorila u seks.

    Nakon vraćanja na ostrvo kako bi nastavili sa posmatranjem divljeg sveta, naučnici su čudan čin videli još tri puta, što ih je u najmanju ruku iznenadilo. "Iskreno, nisam očekivao da će se slična stvar kao 2006. godine ikada više dogoditi.", rekao je naučnik Niko De Brujn i dodao: "Sigurno ne ovoliko puta."

    Tim je posmatrao mlade mužjake antarktičke krznate foke kako siluju kraljevske pingvine u tri potpuno odvojena slučaja. Pol pingvina je nepoznat, ali su svi delovali zdravi.

    Sva četiri poznata slučajeva do sada su imala sličan šablon, gde foka juri, hvata i potom naskače na pingvina. Foka potom pokušava da siluje pingvina nekoliko puta, gde svaki pokušaj traje oko pet minuta. Naravno, maltretiranje umara, tako da foka mora da se odmara između pokušaja.

    Poput većine ptica, pingvini nemaju spoljne genitalije, već imaju otvor koji se zove kloaka. One se pare priljubljivanjem organa, što je poznato kao "poljubac kloaka", tokom kojeg se semena tečnost prenosi u ženku. Na nesreću pingvina, neke foke su izgleda uspele da uspešno probiju žrtvine kloake tokom čina, jer se mogla videti krv na licu mesta, nakon događaja. Iako foke često hvataju i jedu pingvine, u svim slučajevima, osim jednog, foke su posle pustile svoje žrtve. U najnovijem dokumentovanom slučaju, međutim, foka je ubila i pojela pingvina nakon iživljavanja.

    Zašto krznate foke rade takve stvari još uvek je zagonetka. Naučnici još uvek spekulišu da to ima veze sa hormonskim udarima koji se događaju tokom sezone parenja. Takođe, pingvini su možda samo laka meta za vežbanje seksa.

    Iako je teško objasniti zlostavljanje, moguć porast učestalosti ukazuje da se možda uči putem ponašanja na ostrvu. Poznato je da su foke u stanju da uče jedne od drugih, tako da je moguće da se zlostavljanje širi posmatranjem. Naučnici zato nameravaju da nastave posmatranja kako bi potvrdili to.

    Čudna priroda: Foke uhvaćene u seksu sa pingvinima (VIDEO)
    • Naslov članka: Čudna priroda: Foke uhvaćene u seksu sa pingvinima (VIDEO)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 06:36
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top