• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Saturday 7 February 2015

    EKSKLUZIVNO: Konferencija za javnost dr Vojislava Šešelja (05.02.2015) (VIDEO)



    EKSKLUZIVNO: Konferencija za javnost dr Vojislava Šešelja (05.02.2015)

    Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare upoznao je javnost o novim malverzacijama i kriminalnim radnjama ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Ministar Lončar učinio je krivično delo utaje poreza kupovinom stana od suvlasnika „Viktorija grupe“ Zorana Mitrovića u visini od 700.000 evra. „Kako bi zavarao trag o poreklu tog novca, nije se usudio da uknjiži stan kao svojinu. Upisana je hipoteka na ime navodne pozajmice Zoranu Mitroviću. To je jedan od novih vidova prevare kojima se koriste državni funkcioneri u Srbiji kako bi prikrili svoju nelegalno stečenu imovinu.

    Uzgred, Zoran Mitrović je bio jedan od najvećih finansijera Demokratske stranke, a ujedno je poznat i po aferi prenošenja novca za tada ekspertsku grupu G17 plus preko svoje firme „Hejvard kompani“ u Segedinu tako što je u HVB banci primao uplate od inostranih donatora, a zatim ga u gotovini prenosio u Beograd i predavao Dinkiću ili Bojanu Zečeviću, tadašnjem izvršnom direktoru G17 plus“, istakao je dr Šešelj, a zatim se osvrnuo na pitanje privatizacije Železare Smederevo. „Pošto je sama vlada proglasila Železaru kao najveći problem u srpskoj ekonomiji, očigledno je da ona taj problem nije u stanju da reši.

    Taj problem, umesto da se rešava, postaje povod nove velike pljačke države i srpskog naroda. Javnost je obaveštena da su u toku „teški pregovori“, koji imaju za cilj da Esmark, to jest njegova filijala iz Amsterdama, Železaru dobije potpuno besplatno i ne uplati dogovoren iznos od 80% upisane novčane vrednosti Železare“. Srpska radikalna stranka neće dozvoliti pljačkaškim korporacijama, poput Esmarka i njegove filijale u Amsterdamu, firme bez boniteta i finansijskog potencijala, da unište Železaru, već će po dolasku na vlast sprovesti uspešnu privatizaciju sa ozbiljnim partnerima na obostrano zadovoljstvo.

    Prof. dr Vojislav Šešelj ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare presudu Međunarodnog suda pravde, koji je u celosti odbio tužbu Hrvatske i protivtužbu Srbije, kao kompromisnu. „Mi smo se pribojavali da bi taj sud, koji je potpuno pod uticajem Amerikanaca, Engleza i ostalih zapadnih sila, mogao da presudi na štetu Srbije.

    Najvažnije za Srbe je da je odbačena tužba za genocid pripisan srpskoj strani i što je sud potvrdio da je akcija „Oluja“ predstavljala zločin.“ Srpska radikalna stranka smatra da bi Srbija sada trebalo da istakne u prvi plan da je „Oluja“ bila zločin protiv čovečnosti, u koji je bio umešan celi hrvatski državni vrh, i da bi „Srbija trebalo da krene u kontraofanzivu i da svuda po međunarodnim institucijama žigoše taj veliki zločin protiv čovečnosti koji je izvršen nad srpskim narodom Republike Srpske Krajine“.
    EKSKLUZIVNO: Konferencija za javnost dr Vojislava Šešelja (05.02.2015) (VIDEO)
    • Naslov članka: EKSKLUZIVNO: Konferencija za javnost dr Vojislava Šešelja (05.02.2015) (VIDEO)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 12:15
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top