• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 17 February 2015

    ISTORIJA-ONLINE sajt za ljubitelje istorije

    Želimo da Vas obavestimo da je počeo sa radom Istorija-OnLine, sajt za ljubitelje istorije.
     
    Istorija on-line je multimedijalni udžbenik istorije za đake i roditelje, nastavnike osnovnih škola, đake srednjih škola i njihove nastavne profesore kao i za studente fakulteta. Osnovni koncept Istorije on-line je da đacima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima istorije na fakultetu posluži kao pomoćno didaktičko sredstvo u nastavi istorije, i kako bi svima njima pomogli da što lakše savladaju gradivo nastavnih jedinica iz već postojećih udžbenika i priručnika istorije.
     
    Udžbenici Istorije biće pisani za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovne škole. Za prvu, drugu, treću i četvrtu godine gimnazija i srednjih stručnih škola. Posebni udžbenici će biti pisani i za sve nastavne predmete istorije na studijama istorije. Svi udžbenici će biti strogo prilagođeni uzrastu učenika.
     
    Sve nastavne jedinice udžbenika će biti pisane prema planu i programu Ministrastva prosvete Republike Srbije pri izvodjenju nastave istorije u osnovnim, srednjim školama i na fakultetima. Imajući to u vidu, pri pisanju svih naših udžbenika, uzeli smo kao uzor sadržaje svih savremenih udžbenika i priručnika istorije u izdanju “Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva” i u izdanju drugih renomiranih izdavačkih kuća.
     
    Tekst udžbenika biće praćen slikama i mapama (kartama). Svaka lekcija biće praćena video zapisima, kratkim filmovima u trajanju od deset minuta i biti prezentovana na našim You Tubu kanalima.
    Mi se ne svrstavamo ni u jedan pravac, i naučni pristup pri pisanju udžbenika biće zasnovan na sloganu velikog rimskog istoričara Lucija Kornelija Tacita “Bez mržnje i pristasnosti”. Projekat Istorija-OnLine je nastao u cilju afirmacije istorijske i etnografske nauke i promovisanja bespaltne edukacije prilikom čega se držimo gesla “Znanje za sve.”
     
    Progres pisanja udžbenika možete pratiti na portalu www.istorija-online.com, ili na našem facebook kanalu.
    ISTORIJA-ONLINE sajt za ljubitelje istorije
    • Naslov članka: ISTORIJA-ONLINE sajt za ljubitelje istorije
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 13:43
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top