• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Friday 6 February 2015

    OTVORENI KAVEZ (OPEN CAGE) (2015)

    Producent: ETM Produkcija, Serbia, Nema Love Film, Germany

    Režija: Siniša Galić
    Scenario: Jelena Ružić, Siniša Galić
    Direktor fotografije: Hannes Francke, Falk Minkner
    Montaža: Momas Schutze
    Scenografija: Ilija Višnjić, Jörn Hennig, Mina Lazarević
    Muzika: Matija Strniša
    Glumci: Jelena Rakočević-Cekić, Leni Wesselman, Nenad Okanović, Boris Komnenić, Milan Kovačević, Ružica Sokić, Jelica Sretenović, Hajko Pinkovski, Višnja Obradović, Nađa Nedeljković
    Trajanje: 68 min
    Kategorija: dugometražni igrani film
    Zanr: drama
    Premijera: 22.01.2015.

    Ana (Leni Wesselman), mlada fotoreporterka iz Berlina, putuje u Srbiju da napravi reportažu o izbeglicama. Po dolasku u Beograd saznaje da neće moći da sprovede projekat kako je planirala. Preko taksiste Džeki (Nenad Okanović) upoznaje nepoverljivu mladu izbeglicu Maju (Jelena Rakočević-Cekić) koja radi u obližnjem restoranu brze hrane. Maja je nezadovoljna životom u Srbiji i sanja o novom početku negde u inostranstvu. U pokušaju da sprovede svoj projekat do kraja, Ana počinje tajno da pravi prilog o Maji. Zaslepljena željom da pobegne iz Srbije, Maja ne uviđa Anine prave namere.


    Siniša Galić je rođen 1984. u Tuzli. Od 1992. živi i radi u Berlinu gde je 2013. diplomirao na odseku za Audiovizuelne medije i kinematografiju. 2014. godine upisuje master studije Filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Siniša je radio kao režiser, direktor fotografije, montažer, menadžer produkcije i asistent produkcije za nemačke i srpske televizijske i filmske produkcije. Režirao je nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova. Film „Otvoreni kavez“ je njegov diplomski rad.

    OTVORENI KAVEZ (OPEN CAGE) (2015)
    • Naslov članka: OTVORENI KAVEZ (OPEN CAGE) (2015)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 03:39
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top