• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 10 February 2015

    Problematični neboder u Londonu


    Teško je shvatiti šta je toliko fasciniralo Britance u priči o odsjaju sa londonskog nebodera kojeg su nazvali Walkie Talkie, ali mnogi se žale kako im je neboder izazvao štetu.

    Naime, vlasnici okolnih prodavnica tvrde da je upravo odsjaj s nebodera kriv za požare i štetu nastalu na njihovim vozilima.

    Priča je krenula nakon što je Martin Lindsay parkirao svoj Jaguar na londonskoj ulici Eastcheap. Nakon što se vratio dva sata kasnije, pronašao je delove svog automobila rastopljene, uključujući retrovizor i znak proizvođača, piše BBC.

    Nakon Lindsaya svoja su iskustva medijima preneli i vlasnici prodavnica koji tvrde da im je odsjaj s 200 miliona funti vrednog nebodera prouzrokovao štetu. Vlasnik frizerskog salona tvrdi da je Walkie Talkie izazvao požar zapalivši tepih, a vlasnik radnje tvrdi da je zbog velike temperature oštećeno voće u izlozima.




    Da bi proverio tačnost njihovih tvrdnji, novinar je pokušao ispeći jaje – i uspeo.



    Kompanija zadužena za izgradnju 37-spratne građevine ceo slučaj naziva fenomenom i u izjavi za medije ističe kako im je rešavanje ovog problema prioritet i kako će nadoknaditi štetu. Valja spomenuti i kako je arhitekta zaslužan za Walkie Talkie, Rafael Vinoly, sličan problem imao i sa hotelom Vdara u Las Vegasu koji je pre tri godine punio medije nakon što je odsjaj izazvao opekotine gostima koji su odmarali pored bazena.

    izvor: lakododoma.com
    Problematični neboder u Londonu
    • Naslov članka: Problematični neboder u Londonu
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 14:26
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top