• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Monday 16 February 2015

    Tom Odel nastupa na Exitu 2015

    Nagrađivani britanski kantautor Tom Odel nastupiće na 15. Exit festivalu 10. jula na glavnoj bini, najavili su danas organizatori.

    Mladi Dejvid Bouvi, kako ga je prozvala Lili Alen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mesta britanske top liste "Long Way Down" sa kojeg se izdvojio hit-singl "Another Love".

    Potvrda talenta 24-godišnjeg pevača, stigla je u vidu dva priznanja koje bi svaki muzičar poželeo. Nagradu za najveća autorska dostignuća "Ivor Novello" Odel je dobio 2014. godine, a pre njega su je osvajali Piter Gebrijel, grupa Eurythmics, Dejvid Gilmor, Erik Klepton, Fredi Merkjuri i drugi.
     
     
    Tom Odel i Sem Smit su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice posle petogodišnje serije izuzetnih dama: Adele, Ellie Goulding, Jessie J i Emeli Sande. Popularni engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje "Forest Live" gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Fejt.

    I dalje je aktuelan njegov poslednji hit singl "Real Love", obrada istoimene pesme Džona Lenona, sa kojom je ove zime osvajao evropske top liste i pridružio se plejadi svojih romantičnih pesama kao što su "I Know", "Grow Old With Me", "Hold Me" i druge. Odel dolazi iz malog grada Čičestera, gde od sedme godine uči klasični klavir, da bi sa trinaest napisao i prve pesme. Školovao se na dva muzička koledža, istovremeno radeći kao barmen i grabeći svaku priliku za nastupe i na najmanjim barskim pozornicama.

    U junu 2013. objavljuje debitantski album "Long Way Down" koji izbija na prvo mesto britanske top liste, da bi potom usledio poziv Roling Stonsa da otvori njihov gigantski koncert u Hajd parku 13. jula iste godine.

    Iako ga tog dana sprečava upala pluća, njegove nastupe zabeležili su jednako velike festivalske pozornice kao što su Glastonbury, Coachella, T in the Park, Pinkpop, a ove godine taj zlatni niz upotpuniće nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi, za specijalno rođendansko izdanje Exita.
    Tom Odel nastupa na Exitu 2015
    • Naslov članka: Tom Odel nastupa na Exitu 2015
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 04:28
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top