• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Saturday 14 March 2015

    Bosna i Hercegovina: Sudar kombija koji je prevozio radioaktivni materijal


    Juče rano ujutro, u mestu Botajica kod Modriče, došlo je do sudara automobila i kombija koji je prevozio radioaktivni materijal "iridijum 192". 

    Kako prenosi Tanjug, u sudaru kombija koji je prevozio radioaktivni materijal "iridijum 192" sa putničkim vozilom na putu Podnovlje-Modriča u mestu Botajica nije oštećen uređaj sa radioaktivnom materijom i nema opasnosti od radijacije.

    Direktor Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbednost Bosne i Hercegovine Emir Dizdarević rekao je da nema opasnosti od radiološkog incidenta.

    "Nakon sudara inspektor iz Banjaluke izašao je na teren, izmerena je brzina zračenja, izvučen uređaj iz vozila i konstatovano da nije došlo do ispadanja izvora zračenja iz kontejnera u kome se nalazi", rekao je Dizdarević.

    Reč je o specijalnom kontejneru za transport "Bosnamontaže" iz Prijedora koja ima licencu Agencije i Dizdarević kaže da je zaštita kontejnera urađena po propisima. U sudaru kombija sa putničkim vozilom poginuo je vozač automobila, dok su vozač i suvozač kombija nepovređeni.

    Izvor: tanjug
    Bosna i Hercegovina: Sudar kombija koji je prevozio radioaktivni materijal
    • Naslov članka: Bosna i Hercegovina: Sudar kombija koji je prevozio radioaktivni materijal
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 21:02
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top