• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Friday 13 March 2015

    Hipnotisani roboti, niste više ljudi...


    Koliko su ta vaša srca tesna kad umeju da vole samo jednom u životu?

    Zanima me koliko malo ima prostora u njima kada može da vam se dogodi da nema mesta?

    Kako ga ljubavlju ne razgazite makar toliko da vas ne žulja?

    Za koliko brojeva vam je manje i što ga ne izujete pa trčite bosi?


    Te rane po njemu o kojima pričate nastale su jer vam je omalelo. Godinama ste ga prerasli, a niste ga dovoljno hranili da bi i ono stasalo. Krvare vam žuljevi, i kurje oči koji su poiskakali na pretkomorama i arterijama, a ne jer su vas ranili drugi. Nemate vi strah od toga da ne budete opet povređeni, imate strah od tog malog prostora, guši vas klaustrofobija. Bojite se sebe samih. Unutra je i vama tesno. Ni za vas nema mesta a kamoli za druge. Napunili ste ga neosnovanim samopuzdanjem, preteranim samopoštovanjem, maminim pohvalama, ogledalima i frustracijama.


    Ne provetravate ga. Ne djubrite ga iskrenim poljupcima i istovremenim svršavanjima, pa zato ni ne raste. Ispošćeno je lažnim dodirima i odglumljenim orgazmima. Ostalo vam je pothranjeno i zakržljalo jer ste ga potcenili. Umesto srca, hranili ste sebi ego, nadrkavali sujetu umesto maštu, punili mišiće umesto baterije. Nikada mu niste dali priliku. Krijete ga kao majke kopilad. A vaše je.

    Ponosite se dupetom, sisama, mišićima, centimetrima u gaćama, a stidite se da pokažete ono najvrednije. Ne bojte se, niko ga neće ukrasti jer svetinja se ne krade. Pred njom se kleči. Uostalom, zašto bi vam ga neko ukrao kad već ima jedno. I vrlo verovatno ne zna šta će s njim.

    Oni koji znaju šta treba raditi sa srcima, oni se ničega ne boje. Oni znaju da su srca univerzumi, koji se neprestano šire i u kojima ima mesta za ne znam za šta sve i za još štošta. Zato njima nikad ničeg nije mnogo, uvek može još i sve se sme. A vama, kojima je svega dosta, koji retko kad možete i ništa ne smete, vama ni transplantacija ne bi pomogla. Jedino reinkarnacija, da krenete sve ispočetka, pa da se možda sretnete sa ovim srcima koja od svetosti, veličine i dobrote vaskrsavaju da vas opet nauče kako da volite. Vrlo je prosto. Samo budite živi.

    izvor:  skajvok3r.blogspot.com
    Hipnotisani roboti, niste više ljudi...
    • Naslov članka: Hipnotisani roboti, niste više ljudi...
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 20:11
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top