
Neki od pekarskih
specijaliteta iz XVIII veka, koji su očigledno bili bačene jer su
zagoreli, otkriveni su na istoku Bavarske.
Ostaci perece, rolnice i kroasana, koji su stari oko 250 godina, otkriveni su na nalazištu u Nemačkoj, gde je, takođe, pronađena drvena kuća za koju se veruje da je stara 1.200 godina.
"Ovo otkriće je zaista neobično, jer prikazuje svakodnevni život", rekao je Joakim Vulbergs, gradonačelnik Regensburga.
Perece su prvi put pravljene u manastirima tokom srednjeg veka i njihov prvobitni oblik predstavljao je prekrštene ruke monaha. Jednostavan recept pereca - voda i brašno - značio je da mogu da se jedu tokom Velikog posta, kada je hrišćanima zabranjeno da jedu mlečne proizvode ili jaja.
Perece se danas najčešće jedu u južnoj Nemačkoj, i to za doručak, s kobasicama i slatkim senfom.
0 коментара:
Post a Comment