Detaljne upute i sastojci:
Jednostavan recept za pripremu seljačkog doručka. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat vremena.
Upute:
Krumpir kuhamo u vodi zajedno sa korom pa ga ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Krumpir zatim ogulimo i nasiječemo na ploške debljine do jednog centimetra. Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove. Slaninu narežemo na kockice. Sve sastojke rasporedimo na četiri dijela. U tavici na vrućoj masnoći od raspoređenih sastojaka prvo ispečemo ploške kuhanog krumpira, kolutove luka i kockice slanine i pola narezanog ljutog feferona pa vatru smanjimo na minimum. Tri jaja po porciji razbijemo u duboki tanjur, razmutimo, začinimo solju i paprom i prelijemo u tavu preko namirnica. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo. Po potrebi za vrijeme pečenja omlet pokrijemo poklopcem. Gotov omlet na kraju posipamo mljevenom crvenom paprikom.
0 коментара:
Post a Comment