• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Wednesday 11 February 2015

    Skelet diplokokusa više neće biti glavna atrakcija londonskog Prirodnjačkog muzeja


    Uprava čuvenog muzeja odlučila je da mesto popularnog Dipija u glavnom holu ove ustanove zauzme kostur plavog kita, što je naljutilo mnoge ljubitelje Prirodnjačkog muzeja u Londonu.
    Dipi je, naime, 35 godina bio postavljen u glavnom holu Muzeja, a bio je posebno omiljen među mlađim posetiocima. S druge strane, plavi kit je od 1938. godine bio postavljen u drugoj sali, a sada je došao trenutak da ovaj skelet zauzme mesto glavne atrakcije.

    Zbog čega?
    "Priča o plavom kitu nas podeća na odgovornost koju imamo prema planeti", objasnio je direktor Prirodnjačkog muzeja Majkl Dikson.
    Što se tiče Dipijeve dalje sudbine, mediji javljaju da će ovaj skelet neko vreme biti na turneji po Velikoj Britaniji i da će se potom vratiti u Muzej - ali sigurno ne na svoje staro mesto.

    Ova novina u Prirodnjačkom muzeju nije se dopala posetiocima ove ustanove, te su društvene mreže preplavljene negativnim komentarima. Štaviše, jedan korisnik društvene mreže "Tviter" zaključio je da je postavljanje skeleta plavog kita umesto gipsane replike diplokokusa jednako postavljanju gomile toalet-papira na mesto Ajfelovog tornja u Parizu.

    Skelet diplokokusa više neće biti glavna atrakcija londonskog Prirodnjačkog muzeja
    • Naslov članka: Skelet diplokokusa više neće biti glavna atrakcija londonskog Prirodnjačkog muzeja
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 15:09
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top