• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 10 February 2015

    U Berlinu se otvara prvi supermarket "bez otpada"!


    Verovali ili ne, jedan od najvećih problema velikih supermarketa je u tome što je 80 odsto proizvoda upakovano, zbog čega dolazi do gomilanja suvišne ambalaže.



    Da bi izašli na kraj sa tim, supermarket Original Unvertpackt u Nemačkoj na leto će postati prvi supermarket koji neće prodavati upakovane proizvode. Za kupovinu u ovom marketu potrebno je opremiti se cegerima, posudama i teglama. Neće biti beskrajnih redova polica sa namirnicama upakovanim u plastične folije.



    Sara Volf i Milena Glimbovski su ovu ideju došle su nakon što su shvatile potrebnu za drastičnim promenama u svetu potrošača. Samo u Nemačkoj, oko 15 miliona tona ambalaže se baci godišnje. Investitiori i ljudi dobre volje prepoznali su potrebu za jednom ovakvom eko potrošnjom, tako da su za samo tri dana Sara i Milena skupile sav potreban novac za realizaciju.

    Hrana i otpad od ambalaže doprinose povećanju deponija i efekata staklene bašte, tako da bi ovakva budućnost bez otpada značila ujedno i veliko smanjenje emisije ugljen-dioksida.

    izvor: nationalgeographic.rs
    U Berlinu se otvara prvi supermarket "bez otpada"!
    • Naslov članka: U Berlinu se otvara prvi supermarket "bez otpada"!
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 02:04
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top