• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 10 February 2015

    Vakcina protiv ebole prošla prva testiranja


    Prva primena vakcina protiv ebole na ljudima bila je uspešna, ali u najboljem slučaju, proći će meseci pre nego što će biti iskorišćena da se obuzda epidemija u Zapadnoj Africi.

    Vakcina je stara više od decenije. Neaktivan virus šimpanze bio je modifikovan za nošenje genetskog materijala ebole, što bi nositelju obezbedilo zaštitu od zairske vrste ebole. Taj modifikovani virus bio je efikasan na majmunima, iako su pozitivni efekti nestale nakon nekog vremena.

    >>> Saznajte i: Sve što treba da znate o eboli <<<

    Dalji razvoj vakcine nije odložen zbog tehničkih prepreka, već zbog finansijskih problema. Ranije zaraze kontrolisale su se pronalaženjem i izolovanjem zaraženih. Oni koji su bili u najvećoj opasnosti obično su imali manje novca, tako da je finansiranje bilo ograničeno.

    Nedavni događaji ebolu su doveli na prvo mesto, zbog čega je zatraženo razvijanje vakcine koja bi se mogla primeniti već početkom iduće godine. "Razmere širenja ebole u Zapadnoj Africi podstakli su svetske naučnike da razviju sigurnu i efikasnu vakcinu", objašnjava poznati istraživač zaraznih bolesti, doktor Entoni Foci sa Instituta za alergiju i zarazne bolesti. Institut proizvodi vakcinu u saradnji sa "GlaksoSmitKlajnom".

    Vakcina protiv ebole prošla prva testiranja
    • Naslov članka: Vakcina protiv ebole prošla prva testiranja
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 09:42
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top