• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Thursday 19 February 2015

    Apple u stvari želi da napravi autonomno vozilo?

    Polovinom februara u medijima se pojavila vest da američki informatički gigant u tajnosti radi na električnom automobilu. Prema najnovijim informacijama koje je objavio Rojters, reč je u stvari o robotizovanom vozilu na električni pogon.

     



    Kako saznaje ova agencija, Apple se informiše o proizvodnji autonomnih električnih vozila i razgovara sa proizvođačima i kooperantima iz automobilske industrije.

    Kalifornijska kompanija je zainteresovana za celokupnu izradu vozila, ne samo softver automobila i njegove delove, izjavio je neimenovani izvor iz automobilske industrije.

    "Oni izgleda ne žele veću pomoć automobilskih konstruktora", dodaje isti izvor.

    List Fajnenšel tajms je objavio da Apple odabira stručnjake za tehnologiju i dizajn automobila radi obavljanja istraživanja u tajnim laboratorijama van svog kalifornijskog sedišta u Kupertinu.

    Citirajući izvor blizak kompaniji, list Vol strit džornal piše da kalifornijski gigant ima više stotina zaposlenih koji rade na projektu električnog automobila.

    Međutim, portparol kompanije Apple za sada nije hteo da komentariše kako kaže "glasine ili spekulacije" o ovom projektu.
    Izvor: B92, Tanjug
    Apple u stvari želi da napravi autonomno vozilo?
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top