• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Monday 23 February 2015

    Za 40 godina putovaćemo ovakvim avionima (VIDEO)

     

    Svi vole kada putuju avionom i kada rezevišu karte da uzmu sedište koje je bliže prozoru tj do prozora. Sudeći po konceptu Airbus-a za time više neće biti potrebe jer će cela kabina aviona biti jedan veliki prozor. Takav koncept aviona putničklog je nedavno predstavio Airbus.

    Ipak, ostaće te razočarani ovim jer Airbus svoj koncept planira za 2050 godinu odnosno, ovakvi avioni će biti dostupni za komercijalne letove tek tada. Na internet stranici Future Airbus, kompanije su predstavile inženjerske ideje i tehnologiju za koje vjeruje da će u potpunosti promeniti iskustvo letenja za avio putnike.


    Kao prvo iz aviona će nestati podela prostora na prvu, biznis i ekonomsku klasu, zameniće ih personalizovane zone koje pružaju fleksibilne i posebno krojene nivoe od opuštanja preko interaktivnosti pa sve do radnog prostora.

    Oni  avio putnici koji odaberu putovati u interaktivnoj zoni moći će se u prostoru sa barom i video igrama međusobno družiti i upoznavati. Oni koji žele nešto mirniji i tiši put sigurno će odabrati zonu za opuštanje, dok za radoholičare su namenjene radne prostorije sa računarom, internetom i svim što jednom biznismenu na letu tj. putu treba.

    Airbusov glavni inženjer Čarls Čampion ističe kako je koncept novog aviona ugradjena i ideja letelice koja emituje vrlo malo ugljenog dioksida.


    "Sproveli smo anketu u kojoj je učestvovalo više od 10 hiljada ljudi i ona je pokazala kako će putnici 2050 godine želeti jedinstven osećaj putovanja dok će istovremeno voditi računa o ekoglogiji" izjavio je Čampion.



    Jedna od značajnijih ideja kojom se ponose u Airbusu su transparentni zidovi trupa konceptnog aviona koji će menjati svoju strukturu zavisno od uslova leta. Isto tako, s obzirom da će putnici uživati u holografskim lebdećim ekranima, njihova će toplina (
    njihovih tela) napajati delove aviona...

    Centralna upravljačka jedinica svakog aviona biće "živčana mreža" nastala prema ljudskom živčanom sistemu. Ona će stvoriti intuitivni interfejs izmedju putnika i samog aviona što će uveliko olakšati zadovoljavanje svake želje putnika na letu ovim novim avionom koji nam dolazi tek kako smo rekli 2050 godine, mada ko zna, možda doživimo ovakve letove i ranije... Kako to izleda pogledajte i u video prilogu:


    Za 40 godina putovaćemo ovakvim avionima (VIDEO)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top