• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Friday 13 March 2015

    Leteći automobil Transition dobio dozvolu za saobraćaj u SAD (VIDEO)



    Leteći automobilu pod imenom Transition odnsno vozaču ili bolje da kažemo pilotu je data dozvola da se može kretati svim putevima u SAD kao i da ima odobenje da leti izmedju lokalnih aerodroma.

    Transition dobio je 30.juna dobio odobrenje to jest, dozvolu američkog NHTSA-a ( National Highway Traffic Safety Administration ).




    Sada ovaj leteći automobil Transition, ima pravo da se kreće po putevima SAD-a, kako javljaju iz firme Terrafugia koja je i napravila ovaj neobični leteći auto.


    NHTSA-a iz  SAD-a ovom je dozvolom dala zeleno svetlo za Transition prvo vozilo na svetu kojem je data ova mogućnost da može da saobraća putevima u SAD i kako smo rekli leti izmedju manjih aerodorma.Koliko će ovaj model letećeg automobila zaživeti ostaje da se vidi kada krene masovnija serijska proizvodnja.






    Ako serijska proizvodnja ovog letećeg auta propadne, ipak moramo reći da se zaista radi o zanimljivoj ideji ako ništa onda zbog dobrog fazona izbegavanja saobraćajnih zastoja i gužvi.Cena ovog letećeg automobila u prodaji će biti  oko 194,000 dolara dok u pred prodaji oko 10,000 dolara


    Leteći automobil Transition dobio dozvolu za saobraćaj u SAD (VIDEO)
    • Naslov članka: Leteći automobil Transition dobio dozvolu za saobraćaj u SAD (VIDEO)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 15:37
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top