• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Monday 23 February 2015

    Genijalno: Kinezi izmislili sijalicu koja emituje WI-FI mrežu

    Evo jedne dobre ideje! Kineski naučnici su napravili prvu sijalicu koja emituje wi-fi signal. - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/zanimljivosti/Genijalno-Kinezi-izmislili-sijalicu-koja-emituje-wi-fi-mrezu.a-205170.299.html#sthash.1EK6Spjd.dpuf


    Istraživači sa Šangajskog instituta Fudan napravili su prototip sijalice koja emituje sopstveni wi-fi signal i nazvali su je Li-Fi.


    Stručnjaci tvrde da ova LED sijalica sa mikro čipom emituje čak bolji signal neko standarni bežični internet u Kini. Čak četiri uređaja u blizini sijalice mogu da se “zakače” za njen signal koristeći svetlosne, umesto radio frekvencija. 

    Sledećeg meseca, istaživači će predstaviti 10 ovakvih sijalica na međunarodnom sajmu industrije u Šangaju. Eksperti kažu da bi ovaj brži i jeftiniji način za konektovanje na internet, mogao da postane praksa u Kini, jer i onako sve veći broj domaćinstava prelazi sa tradicionalnih električnih sijalica na LED sijalica. 

     Iako su sve dobro proučili, naučnici su naišli na probleme u izradi i dizajniranju sijalice, a posebno mikro čipa. Jedna od najvećih mana je da se veza gubi ako se sijalica ugasi ili je nesto blokira.
    Genijalno: Kinezi izmislili sijalicu koja emituje WI-FI mrežu
    • Naslov članka: Genijalno: Kinezi izmislili sijalicu koja emituje WI-FI mrežu
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 16:09
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top