• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Tuesday 24 February 2015

    Otkriće astronoma: Zvezda koja izbacuje vodeni mlaz u svemir!



    Astronomi posmatrajući teleskopom Heršel su došli do zanimljivog i neverovatnog otkrića.


    Oni su primetili zvezdu koja nalikuje Suncu, ali  ova zvezda nije obična zvezda. Otkrivena zvezda ima oko sebe veoma gust sloj gasa i što je šokantno da se ne poveruje, izbacuje vodeni mlaz iz svog pola i to brzinom oko 124.000 milja na sat!

    Mlada zvezda u svemiru stvara vodene mlazove koji dosežu duboko u medjuzvezdani prostor.Zvezda i ako se računa da je mlada stara je više od 100.000 godina, a nalazi se u sazveždju Persej. Posmatrajjući ovu zvezdu pomoću teleskopa iz Heršel opservatorije. Astronimi su došli i do još jednog otkrića....

    Vodena para koja se nalazi nedaleko od zvezde vraća se u tečno stanje! Kada se ta vodena para vraća u tečno stanje u zvezdu voda se kreće oko 80 puta brže od metaka iz mitraljeza izjavio je  glavni autor studije Lars Kristensen.

    Ovo je naravno interesantno otkriće astronoma. Ovakvo otkriće je važno da na nekim zvezdama ima vode, jer voda je bitna čoveku za u buduća medjuzvezdana putovanja. A ako su ovakve pojave distribucije vode u svemiru ima još tj bude prisutna širom univerzuma, to bi značilo velika otkrića za putovanje čoveka kroz svemir.
    Otkriće astronoma: Zvezda koja izbacuje vodeni mlaz u svemir!
    • Naslov članka: Otkriće astronoma: Zvezda koja izbacuje vodeni mlaz u svemir!
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 17:14
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top