• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Thursday 26 February 2015

    Zabavni park Wunderland u Kalaru na mestu nuklearke! (VIDEO-PHOTO)


    Wunderland je baš jedinstven i na neobičnom mestu zabavni park. Ovaj park je izgradjen na mestu gde je nekada trebala da bude nuklearka u Kalkaru u Nemačkoj. Izgradnja u Kalkaru, nuklearne elektrane započela je davne 1972 godine, ali sama izgradnja stalno odgadjana zbog tehničkih teškoća i protesta aktivista za zaštitu sredine koji su bili zabrinuti za sigurnost nuklearke kao i ljudi. Kada je nuklearka bila završena posle 10 godina vlasti nemačke su odlučile povući s izgradnje, dok je 4 milijarde dolara vredan kompleks je bio rastavljen i  ponudjen na prodaju.

     
    Neki delovi nuklearke su ostali na mestu, dok godine 1995 holandski preduzetnik Hajne van der Most nije kupio ono što je ostalo od Kalkar nuklernog postrojenja za 2.500.000 miliona evra i uspeo je pretvoriti u profitabilan zabavni park koji je do sada posetilo više od 600.000 ljudi odnoso svake godine toliko njih ga poseti.



    Wunderland Kalkar ima površinu od oko 80 fudbaskih igrališta,park je namenjen i za decu i odrasle. Ko želi da prenoći tu je i hotel sa 400 kreveta kapaciteta. Medju najzanimljivije osobine parka su uzdižući ringišpil postavljen na mestu unutar samog dela za hladjenje reaktora, kao i penjanje po spoljnim zidovima do visine od 58 metara.



    Takodje tu je i rollercoaster, karting, razni ringišpili i još mnogo drugih zabavnih saržaja za celu porodicu iz koje je sastavljen zabavni park Wunderland u Kalkaru. Kako izgleda ovaj zabavni park pogledajte u foto galeriji:



    Zabavni park Wunderland u Kalaru na mestu nuklearke! (VIDEO-PHOTO)
    • Naslov članka: Zabavni park Wunderland u Kalaru na mestu nuklearke! (VIDEO-PHOTO)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 12:18
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top