• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Thursday 26 February 2015

    Metropolis II najveća staza s mini automobilima (VIDEO)


    Mnogi dečaci koji su nekada imali svoje mini automobile zanju kako je nekada bili zabavno voziti u krug kao po nekoji njihovoj zamišljenoj traci.Umetnik i autor Kris Burden je proveo četiri godine na ostvarenju Metropolis II kinetičke skulpture, prostije možemo reći da je ustvari orgomna igračaka, staza sa mini automobilima koje kada pogledate izaziva divljenje...

    Kinetička skulptura Metropolis II je Krisov drugi projekat auto grada, prvi je bio 2004 ali u odnosu na svoje prvi, ovaj najnoviji projekt je superiorniji u svakom pogledu. Ovaj Metroplois II staza sa mini automobilima je na nekim mestima visoka skoro 10-ak metara, 28 metara duga i sadrži 13 traka i ogromnu dugu automobilsku stazu sa 18 traka, a tu je mnoštvo krivih petlji kao i oko 30-40 nebodera.

    Ukupno 1.100 modifikovanih automobila koji se kreću oko Metropolis II auto grada. Kris i njegov tim su postavili male magnete na donjem delu svakog mini automobila, tako da kada dodju do jednog dela sa tri transportne trake, koji takodje imaju magnete smeštene ispod. Oni ih kupe i prenose na najvišu tačku, odakle ih pustaju da idu.

    Prema Kris Burdenu Metropolis II kinetička skulptura je deset puta veća od izvorne zamisli auto grada Metropolisa i bio je zamišljen da predstavlja minijaturni Los Angeles. Po njegovom nekom proračunu svakog sata kroz ovu ogormnu igračku sa stazom  projuri oko 100.00 mini automobila.
    Naravno po rečima umetnik za ovo treba još doterivanja i poboljšanja. A ova kinetička skulptura odnosno ogromna igračaka s mini automobilima već ima kupca  spremnog iskeširati poveću sumu novca za ovaj Krisov rad, a kakva je to kinetička skulputra ili igračka kako god želelite je nazvati, pogledajte u video klipu:


    Metropolis II najveća staza s mini automobilima (VIDEO)
    • Naslov članka: Metropolis II najveća staza s mini automobilima (VIDEO)
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 12:01
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top