• Feelgood fest 11 Sombor festival extremne muzike 2016

    Latest News

    Monday 23 February 2015

    Kopija Nojeve barke na olimpijadi u London 2012 godine


    Holandski brodograditelj Johan Huibers (60) je uspeo da napravi repliku Noine barke.Njegova arka tj noina barka je dimenzija istih kao i ona "prava" iz Bibilije duga je 137 m, i široka 23 metara. 

    Ova "Nojeva barka" će prvo putovanje Nojeva barka imaće sledeće godine 2012,i to za vreme olimpijade u Londonu.A barka će imati originalne  putnike,na njoj će biti i  životinje razvrstane po parovima.


    Naravno sve u fazonu da bi se upotpunio pravi doživljaj Noine arke.Johanova firma vodi gradnju nojeve barke,a trebala bi biti gotova gotova u julu mesecu.Ovim želi da doslovno prikaže priču o Noi iz Biblije,dok se Johan i njegovi zapolseni u firmi nadaju da će time inspirsati decu.

    Brodograditelj Johan Huibers ,koji vodi celi projekat izjavio je medijima da je pre 20 godina sanjao da je njegovu zemlju pogodila velika poplava. San je protumačio kao poruku od Boga i odlučio se da će jednom izraditi identičnu barku kao što je ona u Bibliji.Barku je počeo graditi pre tri godine na reci blizu svog doma kraj Rotterdama.

    U ovu Johanovu barku jt nojevu barku može da stane oko 1.500 ljudi, a izradjena je od švedskog bora.Huibers je kazao kako će na njegovom brodu biti umetne životinje,koje će se moći i pomicati,a u jednom delu barke stanovaće i prave životinje. Izgradnja ga je koštala više od milon funti.

    izvor: zanimljivostidana.com
    Kopija Nojeve barke na olimpijadi u London 2012 godine
    • Naslov članka: Kopija Nojeve barke na olimpijadi u London 2012 godine
    • Kategorija:
    • Datum i vreme objavljivanja: 05:09
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 коментара:

    Post a Comment

    Top